Creatief vakmanschap
Over de meubelmaker

Johan Tromp, geboren en getogen Texelaar, volgende zijn opleiding bij het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam. Hij specialiseerde zich maar liefst in vier afstudeerrichtingen namelijk: Meubel maken, Antiekrestauratie, Jachtbouw & scheepsintereurbouwer en Muziekinstrumentenbouw & pianotechnicus.

Bekijk meer Bekijk meer

Brede vakkennis

Na het afronden van zijn opleidingen, ging hij een aantal jaren aan de slag bij het prestigieuze piano- en vleugelpakhuis Cristofori piano's & vleugels in Amsterdam. Johan restaureerde vleugels en piano’s voor grootheden over de hele wereld. Ook was hij actief betrokken bij de organisatie van de eerste Prinsengrachtconcerten.

 

In 1986 keert Johan terug naar zijn geliefde Texel en opende hij in Oudeschild zijn eigen meubelmakerij. Het bedrijf groeide al gauw uit zijn jas en tien jaar later kocht hij een oude bewaarplaats van agrarische producten aan de Schilderweg. Eigenhandig verbouwde hij het tot een mooi bedrijf met grote meubelmakerij, ruime houtopslag en showroom.

 

Johan weet met zijn creatieve geest en brede vakmanschap vrijwel voor elk vraagstuk een passende en duurzame oplossing. Als erkend leerbedrijf brengt hij zijn vakkennis graag over op anderen. Vrijwel elke meubelmaker op het eiland en vele daarbuiten leerden bij leermeester Johan Tromp het vak.

 

Klassieke muziek vult de ruimte

Als je van creatief ondernemerschap en vakmanschap houdt, ga dan vooral een kijkje nemen in de werkplaats en showroom van Johan Tromp. Als je binnenstapt, wordt de toon al gezet. Prachtige klassieke muziek vult de ruimte en geeft de werkplaats een betoverende sfeer. Johan speelt overigens zelf verdienstelijk doedelzak en flamencogitaar.